جواب فعالیت های درس 4 آمادگی دفاعی پایه نهم
جواب فعالیت های درس 4 آمادگی دفاعی پایه نهم
به نام خدا
برای مشاهده ادامه مطلب بر روی فلش زرد رنگ کلیک فرمایید.
1-درباره استفاده از الگوی بسیج در کشورهای فلسطین، لبنان، سوریه و عراق بررسی و تحقیق کنید؟
جواب:سیج یک حرکت عمومی و مردمی است و کلمه بسیجی تداعی کننده ارزش های انقلاب، اخلاص، ایثار، فداکاری و از خود گذشتگی است.
امروز مردم کشورهای منطقه بسیج را الگوی خود قرار داده اند و به
صورت بسیجی از کیان و استقلال مملکت خود دفاع می کنند. در سوریه، لبنان،
فلسطین، عراق و یمن مردم با استفاده از الگوی بسیج جمهوری اسلامی ایران به
مقاومت میپردازند،امروز اگر شاهد مقاومت در فلسطین، لبنان و سوریه هستیم
تمام آن الهام گرفته از حرکت بسیج است و صحنه های ایثارگری در دوران دفاع
مقدس و بسیج الگوهای را در کشورهای دیگر شکل داده است و باعث ایجاد تشکل
های در این کشورها شده است .
2-سایر اقشار و تشکل های بسیج را درجدول زیر قرار دهید و درباره یکی از تشکل های بسیج توضیح دهید
جواب:
عرصه های عمده فعالیت بسیجیان به شرح ذیل تعیین شده است :
۱) دفاع در برابر تهاجم بیگانگان :
شاید بتوان مهمترین عرصه فعالیت بسیج را در عرصه دفاع نظامی در مقابل متجاوزین به کشور اسلامی تلقی کرد . دشمنان به بهانه های مختلف همیشه در صدد بوده و هستند تا تمامیت ارضی کشور را خدشه دار سازند به همین جهت برای مقابله با تهدیدهای دشمنان کلیه انسانهای متدین و وطن دوست در قالب بسیج سازماندهی شده و در مواقع لزوم با حضور در جبهه های جنگ و در کنار نیروهای مسلح ، از کشور دفاع می نمایند .به عنوان مثال می توان به حضور حماسی و تعیین کننده بسیجیان در طول هشت سال دفاع مقدس علیه رژیم متجاوز عراق اشاره نمود .
۲) حفظ امنیت داخلی :
زمانی که دشمن خارجی در مرزهای کشور با انسانهایی رزمنده و شجاع مواجه شده و نتوانند کشور را تهدید کنند ، برای تحقق هدفهای خود ، عواملی را در داخل سازماندهی کرده و به مقابله با نظام اسلامی وادار می کنند تا با اقدامات آشوب طلبانه و تروریستی در داخل شهرها و روستاها امنیت و اقتدار کشور را به خطر اندازند . در چنین شرایطی نیروهای بسیجی بر اساس ضوابط مشخصی به کمک نیروهای نظامی و انتظامی شتافته و آشوبها و بحرانهای داخلی را مهار می کنند .
۳) عرصه سازندگی :
بسیج با ثبت نام از افراد داوطلب و علاقمند ، انها را برای شرکت در فعالیتهای سازندگی سازماندهی کرده و توان آنان را در جهت سازندگی کشور هدایت می کند .
برخی از هدفهای بسیج در عرصه سازندگی عبارتست از :
۱) آشنا ساختن نوجوانان و جوانان با زمینه های اشتغال .
۲) غنی ساختن اوقات فراغت جوانان و نوجوانان .
۳) کمک به افراد و اقشار نیازمند بخصوص ساکنین مناطق محروم و روستاها از طریق شرکت در فعالیتهای عمرانی مربوط به آنان .
از جمله عرصه های حضور بسیجیان در سازندگی کشور می توان به مشارکت آنان در فعالیتهای مربوطه به عمران ( نظیر خانه سازی ، مدرسه سازی در روستاها ، راهسازی ، سد سازی ، لوله کشی آب ، برق کشی و …) فعالیتهای درختکاری ، لایروبی ، واکسیناسیون دام و طیور و جمع آوری آمار و اطلاعات مورد نیاز اشاره نمود .
۴) عرصه فرهنگی – اجتماعی :
دشمنان انقلاب و ایران اسلامی پس از آنکه از طریق ایجاد آشوبهای داخلی ، ترور شخصیتهای اصلی انقلاب ، کودتای نظامی ، بمب گذاری ، تحمیل جنگ هشت ساله علیه ایران و ….. نتوانستند آسیبی جدی به ایران اسلامی برسانند و در هر جبهه ای که وارد شدند تا عناصر اصلی تضمین کننده پیروزی مسلمانان ، یعنی ایمان اسلامی ، وحدت کلمه و روحیه انقلابی را در آنان تضعیف نموده و از این طریق به هدفهای شوم خود که شکست جمهوری اسلامی است نائل شوند .
در چنین شرایطی بسیجیان باید بطور همزمان به اشکال مختلف در عرصه فرهنگی با دشمنان مقابله کنند که از جمله می توان به تلاش در جهت افزایش آگاهی های دینی ، تقویت ایمان و افزایش بصیرت و تیزبینی در مسایل سیاسی و اجتماعی ، خنثی نمودن شایعات و ترفندهای تبلیغاتی دشمن ، امر به معروف و نهی از منکر ، تلاش برای تولید آثار فرهنگی و مطبوعاتی در جهت دفاع از دستاوردهای انقلاب و ارزشهای اسلامی و مقابله با توطئه های دشمنان و ….. اشاره نمود .
- ۹۷/۰۶/۲۴