جواب تدبر در قران و اندیشه و تحقیق درس 4 دینی دوازدهم
جواب تدبر در قران و اندیشه و تحقیق درس 4 دینی دوازدهم
تدبر در قران
اندیشه و تحقیق
درس 4 دینی دوازدهم
درس چهارم دینی دوازدهم
تفکر در حدیث
به نام خدا
تدبر در قرآن
خدای بی نیاز که جز کمال و سعادت بندگانش را نمیخواهد، در کلامی به پیامبر می فرماید:...
با تفکر در این آیات توضیح دهید که :
1-منظور از قیام جمعی و قیام فردی جیست ؟برای هر کدام نمونه هایی ذکر کنید.
مقصود از قیام جمعی یاری یکدیگر در اهداف الهی و نظارت همگانی است تا جنبه اجتماعی توحید عملی تحقق یابد. زیرا حرکت در راه های بزرگ و طولانی به صورت گروهی و جمعی آسان تر انجام میشود و با سختی ها و مشکلاتش بهتر مبارزه میگردد اما لازمه تشکیل جمع مناسب قیام فردی است که هر فردی رابطه خود را با خدا خودش خانواده جامعه و خلقت هماهنگ و تنظیم نماید. بنابر این قیام جمعی برای عوامل بیرونی است و قیام فردی برای عوامل درونی است. و از آنجاییکه همه جهات زندگی را شامل میشود زمینه بسیار مناسبی برای خالص کردن بندگی است.
2-آیا میان عبارت (فقط مرا بپرستید) و (فقط برای خدا قیام کنید)رابطه ای میبینید؟ذکر کنید.
اگر فقط باید خدا را پرستش و بندگی کرد پس باید همه جهات فردی و اجتماعی زندگی را هم برای رسیدن به این هدف قرار داد و برای تحقق آن با همه وجود قیام کرد بنابر این لازمه پرستش خالصانه خدا قیام برای او در همه امور زندگی است.
تفکر در حدیث
امیر المومنین میفرماید:
...
در این سخن حکیمانه تفکر کنید و رابطه آن را با اخلاص در اندیشه و قلب توضیح دهید.
فاعل خیر به دلیل دلدادگی عاشقانه ای که به خدا دارد و میخواهد کارهای فراوانی را انجام دهد تا از هر جهت مورد پسند معشوقق قرار بگیره و این یعنی اخلاص در اندیشه و قلب
اما فاعل شر به دلیل پیروی از هوای نفس و بیزاری از حقیقت با همه حقایق جهان هستی مغایر است و میخواهد قوانین آفرینش مطابق میل او تغییر کنند اما محدودیت های عالم اسباب و ابزار دنیایی مانع اوست به همین دلیل نیت مشرکانه و خواست قلبی او بسی بدتر از عمل اوست.
پاسخ پرسش (۱):بله مثل ریا در نماز مثل تعجیل در فاز بدون رعایت ارکان آن.
منبع و تهیه کننده مطلب:پادرس
خیلی مخلصیم